Радио Витоша

webcam

Новини

Сделка за Конституцията иска Първанов

Сделка за Конституцията иска Първанов

Дата: 19.09.2015 Той отново подчерта, че лявата партия е против представителите на държавното обвинение да са равни по брой с тези на парламента
Image

Ако искаме да има движение по съдебната реформа с консенсус и поне 180 гласа, да приемем становище, че по разпределението в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, ще се търси друго решение, предложи на партньорите от коалишцията лидерът на АБВ Георги Първанов. Той отново подчерта, че лявата партия е против представителите на държавното обвинение да са равни по брой с тези на парламента. По думите му става дума за "политическо въздействие и възможност за блокиране" на работата на прокурорската колегия.

Това е изразеното становище, макар и все ще недокументирано, на представителите на Венецианската комисия, заяви Първанов. Той коментира и лансираният от вицепремиера Меглена Кунева закон за борба с корупцията, който беше блокиран от АБВ в пленарна зала, като подчерта, че не се притеснява да бъде проверяван, но новият антикорупционен орган "не може да бъде комисията на министър-председателя" и трябва да е равноотдалечен. 

Коментари