Радио Витоша

webcam

Новини

Сърбия затвори границата си с Македония

Сърбия затвори границата си с Македония

Дата: 23.08.2015 Само за последните два месеца в Република Македония са влезли над 44 000 бежанци
Image

Около 4000 души тази нощ са пристигнали на граничния пункт Табановце, на македонско-сръбската граница, съобщава БГНЕС. Всички те чакат да влязат на територията на Сърбия, защото сръбската граница е затворена, предаде телевизия Телма. Бежанците са пристигнали с автобуси и влакове от Гевгелия, където Гърция ги прехвърля организирано.

Вчера македонските власти пуснаха на тяхна територия да преминат няколко хиляди души, струпали се около Гевгелия. От снощи две транспортни компании с десетина автобуси започнаха да превозват бежанците от Гевгелия до граничния пункт Табановце. От държавните железници уточниха, че всеки ден ще има по три влака и един допълнителен по този маршрут.

Македония се справя абсолютно сама с бежанската криза, без никакво съдействие от нито една страна на ЕС и най-малко от страна на Гърция. Това съобщи македонският министър на вътрешните работи Митко Чавков, който посети граничния пункт край Гевгелия, където гръцките власти организирано всеки ден изпращат по няколко хиляди нелегални имигранти от Близкия Изток.

Чавков допълни, че македонската страна е призовала гръцките полицейски структури да предприемат необходимите мерки и да намалят прехвърлянето на имигранти, което на този етап е неконтролирано и не отговаря на капацитета на Македония.

Само за последните два месеца в Република Македония са влезли над 44 000 бежанци. Всички те идват от съседна Гърция организирано с автобуси и влакове.

Снимка: БГНЕС

/M.E./

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00