Радио Витоша

webcam

Новини

Руската допингтлетика

Руската допингтлетика

Дата: 11.11.2015 Независимата комисия към Световната антидопингова агенция потвърди за огромни измами, свързани с допинг в руската лека атлетика
Image

Независимата комисия към Световната антидопингова агенция потвърди за огромни измами, свързани с допинг в руската лека атлетика. Заради това от агенцията директно препоръчаха Руската федерация по лека атлетика да бъде изхвърлена от спорта.
Подобна санкция означава, че Русия ще получи забрана за участие в лекоатлетическата надпревара на Олимпийските игри догодина. Освен това, УАДА поиска доживотни наказания на петима руски атлети и други петима треньори, както и отнемането на лиценза на намиращата се в Москва лаборатория за борба със забранените стимуланти в спорта.
Разследването сочи широко разпространено бездействие на Международната федерация по лека атлетика, Руската федерация по лека атлетика и Руската антидопингова агенция заради това, че са позволили на въпросните спортисти да участват в Олимпийските игри през 2012.
"Като резултат, Олимпийските игри в Лондон бяха саботирани от допускането на атлети, които не би трябвало да участват", се казва в доклара. Според председателя на комисията, Дик Паунд, съвсем възможно е и Олимпийските игри в Сочи да са били саботирани по този начин.

Коментари