Радио Витоша

webcam

Новини

Пътен полицай на всеки километър до морето

Пътен полицай на всеки километър до морето

Дата: 03.07.2016 Властите се опитват да намалят катастрофите на пътя през летните месеци
Image

Служители на КАТ-Пътна полиция дежурят на всеки километър по пътя към Черноморието. Това е една от мерките на държавата за справяне с летния трафик. Допълнителни екипи на КАТ и камери ще следят за нарушители по трасето към курортите и по най-опасните участъци. 

Пътните полицаи ще правят постоянни проверки и имат готовност за ръчно регулиране на движението в най-опасните участъци. Сред тях са пътищата от София към морето - съответно към Варна през Велико Търново и към Бургас през Стара Загора.

Допълнителни мерки срещу възникване на катастрофи ще има и по пътя към Гърция през „Кулата" и към румънската граница, както и между курортите по Черноморието. 

Пътят, който свързва Велико Търново с Варна, често се превръща в писта за бясно шофиране, което води до много инциденти. Именно по такива рискови участъци камери и катаджии ще следят постоянно за нарушители. Засилен ще е контролът и по пътищата към морските и планинските курорти.

Летните месеци се оказват най-черни на пътя според статистиката. Само през миналата година жертвите на катастрофи са 287. КАТ затягат контрола и върху мотористите.
 
На пътните възли и кръстовищата през лятото движението ще се регулира ръчно, а в най-пиковите дни по основните пътища и най-натоварените входове и изходи ще има допълнителни екипи на КАТ. По най-опасните участъци ще поставят и камери, а повечето проверки ще бъдат записвани.

Коментари