Радио Витоша

webcam

Новини

Първото коледно градче у нас се открива на 17.12.

Първото коледно градче у нас се открива на 17.12.

Дата: 16.12.2015 Срещу вход свободен, на 17.12. , на територията около метростанция „Васил Левски“ в София, ще бъде издигнато първото ни коледно градче под името SOFIA MEZI – БАЛКАНСКА КОЛЕДА
Image

Нели Петкова, Деси Добрева, Борис Солтарийски, Гъмзата и още куп изпълнители ще топлят сърцата на столичани и гости на столицата в рамките на седем дни до Коледа.

Срещу вход свободен, на 17.12. , на територията около метростанция „Васил Левски“ в София, ще бъде издигнато първото ни коледно градче под името SOFIA MEZI – БАЛКАНСКА КОЛЕДА и по образец на традиционните коледни фестове във всеки европейски град по това време на годината.

В същия ден, четвъртък, кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще открие поредицата от празнични фестивални дни (от 17.12. до 23.12.), които ще са изпълнени с безплатни концерти на любими изпълнители, дървени къщички, от които се носят аромати на кулинарни изкушения и греяно вино, ще присъстват 20 от най-добрите грил майстори с уникални специалитети на скара, ще има модни ревюта, работилничка на Дядо Коледа, ледени фигури, турнир по джаги за деца и за възрастни, танцови уъркшопове, трибют на Горан Брегович и още куп атракции за малки и големи.

За да асистират на Дядо Коледа, са подбрани около десетина от най-красивите жени в България, носещи титли за красота и изпълняващи ролята на снежанки. Сред останалите участници в ежедневните концерти са изпълнителите Марина Кискинова (певица, участник в Music Idol), четирикратният световен шампион от фолклорни конкурси - танцов ансамбъл „София-6“, певиците Мариета и Боряна Баташова (участничка в Х Factor), младата певица София и DJane Monique с уникално лазерно шоу и гости от Гърция и Турция. Последната вечер ще включи и представители на българския рок в лицето на „Обратен ефект” и група Nana&The Gang.

Коментари