Радио Витоша

webcam

Новини

Премиерът одобри кандидатурата на Меглена Кунева за просветен министър

Премиерът одобри кандидатурата на Меглена Кунева за просветен министър

Дата: 01.02.2016 От Патриотичния фронт заявиха, че искат да изслушат Меглена Кунева и тогава ще решат дали да застанат зад нея
Image

В сряда премиерът Бойко Борисов ще внесе кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието за гласуване в парламента. Днес Борисов днес се е срещнал с Кунева и е приел номинацията й. Досегашният министър Тодор Танев вече е депозирал оставката си в Министерския съвет.

Премиерът Борисов и вицепремиерът Кунева са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, съобщиха от правителствената пресслужба. Предстои да стане ясно каква част от парламентарната група на реформаторите ще застане зад Меглена Кунева.

Днес Гражданският съвет към Реформаторския блок ще обсъжда дали да подкрепи кандидатурата й. В петък при обявяването на номинацията стана ясно, че ДСБ, които също са част от блока, не са гласували, тъй като са в опозиция.

От Патриотичния фронт заявиха, че искат да изслушат Меглена Кунева и тогава ще решат дали да застанат зад нея.

От ДПС посочиха, че няма да подкрепят кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото отстоявили позицията си ,че формулата на това управление е неподходяща.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00