Радио Витоша

webcam

Новини

Предстои приемането на бюджета на първо четене

Предстои приемането на бюджета на първо четене

Дата: 17.11.2016 Проектобюджетът ще получи подкрепата на вносителите си, заяви вчера финансовият министър Владислав Горанов
Image

Бюджетите на здравната каса и на държавното обществено осигуряване за 2017 г. влизат днес за първо четене в пленарна зала. След тях ще бъде гласуван и държаният бюджет за следващата година, след като бе гласуван в парламентарните комисии.

Проектобюджетът ще получи подкрепата на вносителите си, заяви вчера финансовият министър Владислав Горанов. В парламентарните комисии той бе приет благодарение на гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок. Те имат общо 106 депутати, заедно тези от ДСБ, като Радан Кънев също обяви, че ще подкрепи в залата проекта за закон.

БСП ще гласува "против" бюджета и ще изтегли всички предложения, които е направила за приемане между първо и второ четене, каза вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова. В ДПС също мислят да гласуват "против", макар че в партията има мнения "за" приемането му. Депутатите от " Народен съюз", както и някои от нечленуващите в парламентарни групи вероятно ще гласуват "за".

Коментари