Радио Витоша

webcam

Новини

Представиха Iphone X, 8 и 8 Plus

Представиха Iphone X, 8 и 8 Plus

Дата: 13.09.2017 Това е "най-големият скок напред от появата на първия "Айфон", каза Кук
Image

Iphone X се отключва с разпознаване на лицето на собственика си. За да може това да става и в тъмнина, е добавена инфрачервена камера. Това са само част от новостите, които Apple демонстрира десет години след излизането на пазара на iPhone.

На дългоочаквано представяне в новата централа в Купертино главният изпълнителен директор Тим Кук показа новия смартфон. Това е "най-големият скок напред от появата на първия "Айфон", каза Кук. В добавка зареждането му ще става и безжично. Изчезнал е известният бутон за стартиране, като това вече ще става с почукване по екрана. Първата публична демонстрация на отключването с разпознаване на лицето не се получи - старши вицепрезидентът Крейг Федериги трябваше да повтори опита.

Цената на новия смартфон е 999 долара. Той ще се появи на пазара на 3 ноември. Кук показа и новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus, напомнящи на iPhone 7, но със стъклен гръб, за да се зареждат и те безжично. Най-евтините са с 64 гигабайта памет - два пъти повече от предишните модели - и ще се продават за 699 и 799 долара.

Коментари