Радио Витоша

webcam

Новини

Правителството отпусна още пари за ремонт на пътища

Правителството отпусна още пари за ремонт на пътища

Дата: 04.05.2016 През 2016 година вече са одобрени почти 100 млн. лв. допълнително извън средствата, заложени в бюджета за ремонти
Image

С над 41 млн. лева, одобрени от правителството днес, ще се ремонтират приоритетни пътища. Целенасочено ще се финансира пътната мрежа в Северна и по-специално Северозападна България, обяви регионалният министър Лиляна. По думите й за 2016 година вече са одобрени почти 100 млн. лв. допълнително извън средствата, заложени в бюджета на Пътната агенция за ремонти.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че ще бъде обновено направлението Враца-Видин. Предвижда се ремонт както на участъка Видин – Димово, така и на самия път през Димово, затворен повече от 4 години, на пътя Враца-Криводол и участъка до Белоградчишките скали. Тях Павлова определи като най-проблемни.

Тази година ще бъде обърнато и специално внимание на област Разград, защото по думите й пътищата там са в много лошо състояние. Ще бъдат ремонтирани и важни направления в Плевен, Ловеч, Велико Търново. Продължава ремонтът на тунелите и виадуктите на магистрала „Хемус“.

Одобрено е и финансирането на обхода на Бургас с 6 млн. лв., за да може целият трафик от магистрала „Тракия“ към Черноморието да не влиза в града. Пари ще се отпуснат и за два участъка в Хасковско, каза още министър Павлова.

/М.Е./

Коментари