Радио Витоша

webcam

Новини

Поли Генова ще пее тази вечер на "Евровизия"

Поли Генова ще пее тази вечер на "Евровизия"

Дата: 12.05.2016 Българката и песента й If Love Was a Crime са поставени под номер 12 в програмата от общо 18 изпълнения
Image

Певицата Поли Генова ще представи България на втория полуфинал на песенния конкурс "Евровизия", който ще се проведе от 22 ч. българско време тази вечер. Българката и песента й If Love Was a Crime са поставени под номер 12 в програмата от общо 18 изпълнения, които ще се състезават за десетте места за съботния финал.
Конкуренти на Генова са представителите на Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания, Белгия и... Австралия, която участва за втора поредна година. Според организаторите това е стъпка към превръщането на "Евровизия" в глобален конкурс, а се твърди и, че събитието има доста почитатели на далечния континент.
За фаворит от тази група се смята Украйна. Предният полуфинал, състоял се във вторник, класира смятаните за лидери Русия, Малта и Армения, както и Азербайджан, Русия, Холандия, Унгария, Хърватска, Австрия, Армения, Чехия и Кипър. Довечера за пръв път и българските зрители ще могат да дадат своя вот за песен. Те могат да гласуват по телефон, с SMS или чрез официалното мобилно приложение на "Евровизия", но не за представителя на нашата страна. Времето за гласуване е само 15 минути - след приключването на всички изпълнения.
Вотът на зрителите ще даде 50% от крайния резултат, а останалите ще дойдат от така наречените професионални журита - по петима от всяка страна. Българското е в състав Михаил Белчев, Йоанна Драгнева, Стоян Янкулов, Ангел Заберски и Теодора Кацарова.

Коментари