Радио Витоша

webcam

Новини

Парламентът ратифицира ремонта на "Миг"-овете

Парламентът ратифицира ремонта на "Миг"-овете

Дата: 27.11.2015 Ремонтът на двигателите на МиГ-29 ще бъде извършен без да бъдат накърнени интелектуалните права на трети страни
Image

Парламентът прие ратификацията на Споразумението между правителството на България и Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29. В подкрепа за него гласуваха 170 депутата. Това стана след като депутатите гласуваха да удължат времето си до окончателното приемане на ратификацията на Споразумението.

Ремонтът на двигателите на МиГ-29 ще бъде извършен без да бъдат накърнени интелектуалните права на трети страни. Това каза военният министър Николай Ненчев по време на дебата за ратификацията. От полска страна са уверили нашето министерство, че всички вътрешно-правни процедури, необходими за влизане в сила на споразумението са приключили. То беше подписано във Варшава на 22 октомври.

"Параметрите на документа са следните: ремонт на шест двигателя, временно ползване на два полски двигателя за две години с 200 летателни часа. Стойността на услугата възлиза на 6 млн. евро. Срокът за експлоатация на двигателите след ремонта е 350 летателни часа, а пълната гаранция – две години. Двата полски двигателя ще бъдат предоставени за ползване в срок от 20 дни от подписване на споразумението и влизането му в сила. 

Коментари