Радио Витоша

webcam

Новини

Папа Франциск издаде поп-рок албум

Папа Франциск издаде поп-рок албум

Дата: 28.11.2015 Музикалното начинание съдържа 11 християнски химни в нови аранжименти
Image

Папа Франциск зарадва почитателите си по света с "поп-рок" албум.  

"Wake Up!" се появи в петък след разбиващия рекорди "25" на Адел и преди новия и евентуално последен албум на Coldplay "A Head Full of Dreams" - двете най-очаквани заглавия тази Коледа. Новият ход на реформаторски настроения папа съдържа 11 специално записани християнски химни в нови аранжименти, смесени с избрани негови речи.  

Главата на Римокатолическата църква не пее, но за сметка на това в някои от парчетата има електрически китари и лек намек за рокендрол - както в жизнеутвърждаващо озаглавения първи сингъл "Wake Up! Go! Go! Forward!" ("Събудете се! Вървете! Вървете! Напред!"). За промоцията на албума е наета фирма, която обикновено се грижи за рекламата на хеви метъл артисти - знак, че Ватиканът взима начинанието съвсем насериозно. 

"Wake Up!" e издаден от Believe Recordings UK и за разлика от "25" на Адел може да бъде намерен на всяка възможна платформа - Apple Music, Spotify, Deezer, iTunes и на CD, срещу скромната сума от 10 евро. Част от печалбите ще бъдат дарени на фонд в подкрепа на бежанците. 

Коментари