Зендая отново влезе в историята на Emmy 13 юли, 2022

Зендая отново влезе в историята на Emmy! Във вторник бяха обявени 74-те номинирани за годишните награди и за втора година Зендая влезе в историята благодарение на работата си по Euphoria.

25-годишната актриса, която играе Рю в хитовия драматичен сериал на HBO, също така e изпълнителен продуцент на шоуто, което беше номинирано в категорията Изключителен драматичен сериал, което я прави най-младата жена, получила номинация за продуцент на Emmy. Зендая получи и номинация за изключителна главна актриса в драматичен сериал, което я направи най-младата двукратна номинация за главна актьорска роля.

Z грабна общо четири номинации, две от които са за песните й в категорията за изключителна оригинална музика и текстове: “Elliot's Song” от епизода “All My Life, My Heart Has Yearned for a Thing I Cannot Name” (музика от Labrinth и текст от Muzhda Zemar-McKenzie и Zendaya) и „I'm Tired“ от епизода „You Who Cannot See, Think of Those Who Can“ (музика от Labrinth и текст от Zendaya и Sam Levinson ).

Последните номинации на Зендая за Emmy също я правят първата чернокожа жена, номиниранd за актьорско майсторство и писане на песни през една и съща година.

Тазгодишните награди Emmy ще бъдат излъчени на живо по NBC на 12 септември. Също така ще се предават на живо по Peacock за първи път.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини