Радио Витоша

webcam

Новини

Откриват "Колодрума" в Пловдив

Откриват "Колодрума" в Пловдив

Дата: 30.08.2015 Модерното спортно съоръжение има капацитет за 8000 души
Image

Новопостроената многофункционалнa спортна зала "Колодрума" в Пловдив ще бъде официално открита тази вечер в 18,30 часа при изключителни мерки за сигурност. На церемонията се очаква елитът на спорта у нас начело с "пловдивската спортна тройка" Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, представители на много международни спортни федерации, премиерът Бойко Борисов, министри и депутати.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия. В момента това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа, коментират от общинската администрация.

Модерното спортно съоръжение е вкопано на 9 метра под земята и има разгъната застроена площ от 37 000 кв. метра. Залата е с комбинирано игрище за 22 вида спорт, над него е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери.

Залата разполага с 6200 седящи места, от тях 4600 постоянни и 1600 телескопични седалки монтирани на допълнителни подвижни трибуни. С правостоящите места максималния капацитет на залата достига 8000. Спортното съоръжение е оборудвано с изключително добра озвучителна система, с два екрана с големина 8 на 6 метра, а отоплителната и охлаждащата системи са монтирани под седалките и са разделени на отделни сектори. 

Коментари