Радио Витоша

webcam

Новини

Открива се фестивалът в Кан

Открива се фестивалът в Кан

Дата: 11.05.2016 За голямата награда "Златна палма" ще се борят 21 филма
Image

Днес се открива 69-ият международен филмов фестивал в Кан. На събитието ще присъстват някои от най-големите имена в киното. За голямата награда "Златна палма" ще се борят 21 филма.
Тази година председател на журито на престижния филмов форум ще бъде режисьорът Джордж Милър, създател на легендарната поредица "Лудия Макс", последният филм от която спечели най-много награди "Оскар" на тазгодишната церемония - 6. В състава на журито са включени още актрисата Кирстен Дънст, певицата и актриса Ванеса Паради, актьорът Доналд Съдърланд и други. Фестивалът ще бъде открит с прожекция на новия филм "Кафе Общество" на американския режисьор Уди Алън. 
В програмата са включени почти 90 пълнометражни филма, сред които "Пулсът на парите" на Джоди Фостър, с участието на Джордж Клуни и Джулия Робъртс, "Неоновият демон" на датския режисьор Николас Виндинг Рефн и много други. Българското участие на фестивала е с международната копродукция "Кучета" и в програмата за късометражни филми извън официалния конкурс.

Коментари

Повече нощни хитове
00:00 - 06:00