Радио Витоша

webcam

Новини

Отбелязваме Световния ден на туризма

Отбелязваме Световния ден на туризма

Дата: 27.09.2015 Туризмът е с голям принос за икономическото възстановяване, създаване на работни места и възможности за общности в много части на света, показват данни на Световната организация по туризъм
Image

Световният ден на туризма се чества ежегодно на 27 септември. Отбелязва се от 1980 г. по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм. Темата на Световния ден на туризма за 2015 г. е „Един милиард туристи, един милиард възможности.

По данни на Световната организация по туризъм, с 5 последователни години на растеж, туризмът е с голям принос за икономическото възстановяване, създаване на работни места и възможности за общности в много части на света. С ръст от 4% в посещенията на чуждестранни туристи през първото полугодие на 2015 г., секторът следва възходяща тенденция, която се очаква да достигне 1,8 млрд чуждестранни туристи през 2030 г.

За първите 7 месеца на годината БНБ отчита, че приходите от международен туризъм в България са около 3 млрд. лв., въпреки трудния летен сезон. Това обяви тази седмица министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тази година за първи път България участва в конкурс на Световната организация по туризъм. Страната ни се представи с имиджовия клип "Bulgaria - A discovery to share", представен през май т.г.

/M.E./

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00