Радио Витоша

webcam

Новини

Очите събра пет куршума вместо "такса спокойствие"

Очите събра пет куршума вместо "такса спокойствие"

Дата: 09.06.2016 Снощи при престрелка в Слънчев един човек бе убит, а Димитър Желязков, известен като Митьо Очите бе ранен
Image

Снощи при престрелка в Слънчев един човек бе убит, а Димитър Желязков, известен като Митьо Очите бе ранен. Желязков е уцелен с пет куршума, но е останал жив, а убитият е негов бодигард.

Престрелката е била заради т.нар. "такса спокойствие". Това предаде кореспондентът на БНТ Веселин Григоров. Митьо - Очите влязъл в заведението, придружен с 30 свои бодигардове с бронирани жилетки. Според свидетели те били с бухалки. В заведението ги посреща собственикът. Известно е, че от години Митьо - Очите контролира всичко в курорта Слънчев бряг - освен наркоразпространението, той събира и "такса спокойствие", съобщава БНТ. Искал да сплаши собственика, но го посрещнала стрелба. Съседните заведения са с надупчени стъкла. Желязков получава 5 куршума в тялото. Тежко ранен е в областта на слабините, има прекъснат бъбрек. Целият курорт е блокиран от жандармерия и се издирват останалите участници.

Пред входа на болницата охраняват полицаи с бронежилетки и автомати. Задържани са двама мъже, заподозрени за участие, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Бургас.

Коментари