Радио Витоша

webcam

Новини

Нюйоркското Пето авеню остава най-скъпата търговска улица в света

Нюйоркското Пето авеню остава най-скъпата търговска улица в света

Дата: 16.11.2016 Популярната пътна артерия в район Манхатън изпревари Коузуей бей на остров Хонконг и Шан-з-Елизе в Париж
Image

Пето авеню в Ню Йорк остава начело на класацията за най-скъп търговски участък в света за трета поредна година.

Популярната пътна артерия в район Манхатън изпревари Коузуей бей на остров Хонконг и Шан-з-Елизе в Париж, сочат резултатите от проучване на компанията за недвижими имоти Cushman and Wakefield, цитирано от АФП.

Известната нюйоркска улица отне лидерството от съперничката си в Хонконг през 2014 година след две години на превъзходство на азиатската артерия. Двата квартала продължават да бъдат далеч пред конкурентите си със средни наеми от съответно 29 065 долара за квадратен метър в Ню Йорк (близо 27 000 евро) при сегашния валутен курс) и 27 884 долара на квадратен метър за Хонконг. По този показател те са два пъти над стойностите за други основни улици навсякъде другаде по света.

Заради сайтовете за онлайн търговия, Пето авеню отчита спад на наемите за търговски площи с 14 на сто спрямо 2015 година. За първи път от края на финансовата криза Пето авеню бележи такъв спад, подчертават експертите, които прогнозират също, че това понижение ще продължи и през 2017 година.

/М.Е./

Коментари