Радио Витоша

webcam

Новини

НОЩ/Пловдив представя над 140 събития на над 70 различки локации

НОЩ/Пловдив представя над 140 събития на над 70 различки локации

Дата: 23.09.2016 Със своята многохилядна публика Нощта е едно от най-големите културни събития в страната, което всяка година превръща Пловдив във водеща културна дестинация
Image

На 23-и и 24-и септември ще се проведе дванайсетото издание на емблематичния пловдивски фестивал НОЩ/Пловдив.

Очаквано, дванайсетата Нощ ще предложи разнообразна програма с над 140 събития на над 70 локации в целия град.

С 5 основни направления - „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“ , „Малката нощ“ и „Отворени изкуства“, фестивалът дава свобода на всеки посетител да избере и планира своята нощ според интересите си.

В Градската художествена галерия ще бъде показана изложбата „НЕ/ПОЗНАТИ“.

Регионалният исторически музей предлага разнообразни активности - от фолклорни апликации, карвинг, прожекция на филми, фотосесия в автентични облекла, работилница за деца и специалната програма на Музейко, изложба с образователна програма за родители и деца на тема „Пловдив по пътя към модерния свят“.

Отново за малките гости и техните родители, освен постоянната експозиция, в Музея на Авиацията ще бъде представена и специалната образователна игра на летец откривател, като част от програмата „Малката Нощ“.
Голямата Базилика ще отвори своите врати за първи път за опознавателен тур и среща с археолози.

Другата добра новина за почитателите на Нощта е, че повечето музеи и галерии ще бъдат достъпни за посетители и през двете фестивални вечери. А голямата изненада е официалното парти на Нощта на 23 септември, на което специален музикален гост ще е световно известният австрийски DJ – Петер Крудер.

Коментари