Радио Витоша

webcam

Новини

Няма терористична заплаха в София

Няма терористична заплаха в София

Дата: 24.03.2016 По-рано имаше съобщение в интернет, че американското посолство в София е получило предупреждение за "възможна заплаха" в неуточнени автобусни линии в района на хотел "Плиска"
Image

Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ в столицата не отговаря на истината. Това докладва председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред премиера Бойко Борисов. Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори.

„Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги“, заяви министър-председателят.

Коментари