Радио Витоша

webcam

Новини

Нека ни е честита Новата 2016 година!

Нека ни е честита Новата 2016 година!

Дата: 01.01.2016 Светът посрещна 2016 година с пищни празненства и мерки за сигурност
Image

Жителите на Австралия и Нова Зеландия бяха едни от първите, които приветстваха новата 2016 година.

Тълпите отброяваха минутите в Окланд, в Нова Зеландия, с лазерно шоу и фойерверки. Фойерверки осветиха също пристанището на Сидни, в Австралия.

В един от най-иновативните честванията, четирима водолази, оборудвани с музикални инструменти и дихателни апарати извършиха подводен „концерт“ в резервоар за риба в Янтай, Източен Китай.

В Дубай - мощен пожар се разрази в 300-метровия хотел „Ди Адрес” в центъра на града. Горящи отломки падаха от луксозния хотел, който се намира в непосредствена близост до най-високата сграда в света - Бурдж Халифа. Пламъците обхванаха голяма част от 5-звездния хотел, който има над 60 етажа. Въпреки пожара, властите в емирството взеха решение тържествата по случай Нова година в Дубай да продължат. Фойерверките бяха пуснати от небостъргача Бурдж Халифа.

В Европа около един милион души отброяваха минутите край Бранденбургската врата в столицата на Германия - Берлин. Въпреки опасенията за сигурността на целия континент, много от големите публични събития се проведоха, макар и с повишени мерки за сигурност.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00