Радио Витоша

webcam

Новини

Национален протест срещу цените на горивата

Национален протест срещу цените на горивата

Дата: 01.09.2015 Проверките за качеството на горивата продължават. Това каза пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски
Image

Национален протест срещу високите цени на горивата ще се проведе в София и други градове у нас тази вечер. Той се организира във Фейсбук, а инициаторите се аргументират, че в Европа горивата са по-евтини. В призива си те посочват, че не са доволни от цената и качеството, както и от борбата с монополите. Демонстрациите са с начало 18:00 ч. В столицата участниците в тях ще се съберат пред парламента.

Горивото, което се продава по бензиностанциите е по-качествено. Проверките за качеството на горивата продължават. Това каза пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски. Нарушенията не са концентрирани в някакъв регион - те са в София, Варна, Пловдив – навсякъде, подчерта министърът. За срива на цената на бензина веднага след проверките Лукарски свърза това с понижаването на цените на международните пазари. Цената на горивото в България се определя на пазарен принцип, продължава да твърди министърът. 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00