Радио Витоша

webcam

Новини

Национален протест на полицаите ще се проведе на пл. „Народно събрание”

Национален протест на полицаите ще се проведе на пл. „Народно събрание”

Дата: 08.11.2015 Очаква се да се проведат и локални протести в страната
Image

Националният протест на сектор „Сигурност” ще започне в 13.00 часа на пл. „Народно събрание”. В Деня на професионалния празник на полицията у нас служители на МВР продължават с протестните действия след заявените отстъпки от страна на правителството. 

Валентин Попов, председател на Синдикална федерация на служителите в МВР обясни, че не може да прогнозира предварително колко протестиращи ще се съберат, но допълни, че това ще бъде най-големият протест, правен през годините до сега.

Очаква се да се проведат и локални протести в страната.

Синдикалните организации в МВР, МП и ДАТО искат незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016г. в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.

Преди протеста ще бъде проведен извънреден Съвет за социално партньорство. Дневният ред на заседанието предвижда да се обсъди отпадането на параграфи 10 и 16 от преходните и заключителни разпоредби от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. Ще бъдат дискутирани следващите необходими мерки за реформа в МВР.

Коментари