Радио Витоша

webcam

Новини

На плаж в България и Куба

На плаж в България и Куба

Дата: 30.07.2016 Британските туристи избягват Западна Европа за почивката си заради зачестилите атентати
Image

Заради все по-честите атентати в Западна Европа британците се насочват за почивка към карибския остров Куба и държавата от някогашния Източен блок България, защото ги смятат за финансово изгодни и в същото време свободни от заплахата от ислямистки фанатици, пише британският в. "Индипендънт".

Най-големият британски туроператор „Томас Кук” съобщи, че е отменил 80 000 самолетни резервации за Турция след последните бомбени нападения и опита за преврат. Бизнесът на компанията във Франция, Германия и Белгия - три страни, които пострадаха от няколко големи нападения - е пострадал сериозно.
Резервациите за Западна Европа са спаднали с 9 процента, казва изпълнителният директор на „Томас Кук” Питър Фанкхаузър. В същото време компанията наблюдава растеж в броя на туристите, отиващи в България и Куба, защото дори на фона на обезценяването на британската лира, пак са относително евтини за британците.

България може да се похвали със ски курорти на Запад и със своите плажове по Черноморието, което през комунизма беше известно с прозвището "Червената ривиера". Столицата София е един от най-старите градове в Европа, пише вестникът и дава за пример ротондата "Св. Георги Победоносец", построена от римляните през IV век.

"Индипендънт" дава полезни съвети на чуждестранните туристи, които искат да посетят България, включително колко струва халба бира, нощувка в петзвезден хотел или как българите клатят глава за "да" и "не".

Коментари