Радио Витоша

webcam

Новини

МВнР: Внимавайте, ако пътувате в Гърция!

МВнР: Внимавайте, ако пътувате в Гърция!

Дата: 03.02.2016 Очакват се масови синдикални и протестни прояви в големите градове
Image

Двата големи синдиката в Гърция - на работещите в частния и в държавния сектор, са обявили провеждането на генерална стачка на 4 февруари. От Министерството на вънщните работи /МВнР/ съобщиха, че се очакват масови синдикални и протестни прояви в големите градове.

От утре движението на автобусите, трамваите и метрото ще се осъществява само в часовете от 9.00 до 21.00.

Тролейбусите и надземното метро ще бъдат в състояние на 24-часова стачка. За 4 и 5 февруари е предвидена стачка на Общогръцката плавателна федерация, включваща моряци и пристанищни работници. Към тях ще се присъединят таксиметровите шофьори, Националната организация на бензиностанциите и аптеките. А на 4 февруари болниците ще бъдат с ограничен личен състав.

Недоволството на протестиращите е срещу новите закони за пенсионното осигуряване и облагането с данъци.

Гръцките фермери организирха блокада и на границата с България, която продължава вече трети ден. При произволен режим на пропускане са и пропусквателните пунктове с Турция и Македония.

Остават блокирани в различни периоди и основни транспортни връзки в цялата страна, включително континентална Гърция, Пелопонес, о-в Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина. Не се очертава облекчаване на пътната вътрешна обстановка и в дните след 4 февруари.

МВнР препоръчва да се избягват места с масови обществени мероприятия като митинги и шествия.

/М.Е./

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00