Радио Витоша

webcam

Новини

МВнР със съвети за пътуващите до Брюксел

МВнР със съвети за пътуващите до Брюксел

Дата: 22.11.2015 Хакерите от Анонимните предупреждават за възможни атентати в 5 точки на света
Image

Министерството на външните работи съветва пътуващите за Брюксел и Белгия да се съобразяват с препоръките на властите там заради въведената максимална степен на риск от терористична атака.

Българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица Брюксел или вече пребивават в Белгия, редовно да се осведомяват за промените и да се съобразяват с актуалната вътрешна обстановка. 

Българските граждани, краткосрочно пътуващи до Белгия, биха могли да се регистрират на интернет сайта на МВнР в услугата „Пътувам за …“ или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Брюксел.

Външното ни министерство препоръчва да се избягват масово посещавани места като търговски центрове и базари, улични културни или спортни прояви, ж.п. гари, автобусни станции и др. подобни, а при неотложна необходимост за посещаването на такива места, да проявяват особена бдителност.

Метрото в Брюксел ще бъде затворено и днес, 22 ноември

Международната хакерска група Анонимните се добра до данни за планирани за неделя атентати в САЩ, Индонезия, Италия, Ливан и отново в Париж, предаде БГНЕС. 

Мишена на кървавите удари са основно места за масови прояви с очаквано присъствие на хиляди участници. В Атланта, щата Джорджия, целта на джихадистите от ДАЕШ /Ислямска държава/ са световните демонстрации по борба в арена „Филипс“, твърдят Анонимните в свое изявление. 

Масова демонстрация на феминистките в Париж, салон за игри, Рим и други градове, които се готвят за Рождество Христово, концертът на американската хеви-метъл банда „Five Finger Death Puch“ в Индонезия, както и университетът Holy Spirit в Ливан са целите на джихадистите.

Анонимните съобщиха, че са предали данните от разкритията си на заинтересованите страни и на експерти. Те предупреждават за отмяна на всякакви масови прояви, тъй като целите на ДАЕШ са по целия свят. 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00