Радио Витоша

webcam

Новини

Между 9 и 15 ноември 2015 г. в цялата страна ще се проведе третата Седмица на Бащата

Между 9 и 15 ноември 2015 г. в цялата страна ще се проведе третата Седмица на Бащата

Дата: 06.11.2015 Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare
Image

Надсловът на Седмицата на Бащата през 2015 г. е „Баща за пример“. Всеки баща или важен за детето мъж е пример, през който детето изгражда представата си за света. 

Седмицата на Бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит. Нека растем заедно с децата си и не забравяме, че ежедневно и ежечасно те учат от нас.

Със собствени инициативи в Седмицата ще се включат и много организации – училища, детски градини, неправителствени организации, компании и др.

Националната кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 35 държави на 5 континета. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. 

 

Коментари