Радио Витоша

webcam

Новини

Лот 1 на АМ „Марица“ е готов на 75 %

Лот 1 на АМ „Марица“ е готов на 75 %

Дата: 13.09.2015 Строителството на участъка от Оризово до Димитровград трябва да приключи до края на октомври
Image

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха напредъка на строителните работи по Лот 1 на автомагистрала „Марица“. Това е участъкът от Оризово до Димитровград с дължина от 31.4 км.  Изпълнителят на обекта отчете изпълнение на 75 на сто.

По време на инспекцията беше установено, че в по-голяма част от трасето строителството се изпълнява с много добри темпове, но за 6 км от обекта е необходима изключителна мобилизация както на работна сила, така и на технически ресурс, предвид наближаването на есента и зачестяването на валежите. Строителството на обекта трябва да приключи до края на октомври.

Всички съоръжения по обекта вече са напълно изградени, установиха на проверката министър Павлова и инж. Лазаров. Става въпрос за 22 големи съоръжения - 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста. Реконструирани са и съоръженията на напоителни системи, водопроводи и електрически далекопроводи.

Министър Лиляна Павлова беше категорична, че за да се спази крайният срок за изпълнение на отсечката от Оризово до Димитровград - края на октомври, вече не подлежи на удължаване, както беше правено няколкократно досега. Строителят увери инспектиращите, че ще спази пусковия срок. 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00