Радио Витоша

webcam

Новини

Линейката ще пристига до осмата минута при критичен пациент

Линейката ще пристига до осмата минута при критичен пациент

Дата: 27.08.2015 Три степени на спешност и три времеви диапазона за пристигане на линейка се въвеждат с новия стандарт по спешна медицина
Image

Три степени на спешност и три времеви диапазона за пристигане на линейка се въвеждат с новия стандарт по спешна медицина. Той е публикуван на интернет страницата на здравното министерство за обществено обсъждане. При критични пациенти линейката трябва да реагира до 8-мата минута. Стандартът се отнася и за оборудването на линейките, а също и за приема в спешните отделения на болниците. От Националната асоциация на работещите в спешната помощ смятат, че проектът е добър и работещ.

 Детското и майчиното здраве са приоритет за Министерство на здравеопазването зам. - здравния министър Ваньо Шарков. "Децата винаги ще са с код "червен" за линейките", поясни той. Това не означава, че възрастните ще бъдат дискриминирани, но от децата не може да се снеме анамнеза, а родителите винаги са много притеснени в обясненията си, допълни Шарков. Той разясни и че при всички случаи важно е страданието на пациента, а не неговата възраст. 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00