Радио Витоша

webcam

Новини

Конкурс за ново туристическо лого на България

Конкурс за ново туристическо лого на България

Дата: 05.02.2016 Проектите се приемат до 4 април т.г. на e-mail: logo@tourism.government.bg
Image

Конкурс за ново туристическо лого на България започва Министерството на туризма. Той е със съдействието на Националната художествена академия и Съюза на българските художници. В конкурса ще могат да участват всички желаещи.

Проектите се приемат до 4 април т.г. на e-mail: logo@tourism.government.bg.

Сред основните изисквания за изработване на проект за лого на България са предложенията да са съобразени със слогана „Открий и сподели“ и „A Discovery to Share“. В предложенията трябва задължително да се съдържа думата „България“ за варианта на български и „Bulgaria“ за варианта на английски език, като допълнителни графични знаци и символи могат да присъстват в логотипа по преценка на автора. Графичният образ трябва да се отличава с яснота и лаконичност, а всяко предложение да се предоставя в два варианта – цветен и черно-бял.

Общонационалният конкурс има за цел да доразвие бранд стратегията на България и "да реализира необходимата устойчивост при изпълнение на европейския проект за разработване на стратегия за бранд България, приключил през 2013 г.", обясняват мотивите за новия конкурс от ведомството. Този проект включваше и разработването на туристическо лого на страната ни. Предложената финална графична визия обаче не получи обществена подкрепа и не беше възприета като официален туристически символ на България, припомнят от министерството.

Конкурсът ще премине в два основни етапа. По време на първия етап професионално жури ще разгледа получените предложения и ще селектира най-добрите проекти – финалисти, като журито ще се състои единствено от представители на Националната художествена академия и Съюза на художниците в България. Избраните проекти в „късата листа“ ще бъдат представени за обществено обсъждане, след което ще се пристъпи към втория етап на състезанието. Подробна информация за отделните етапи на конкурсната програма, както и за критериите за изработване на нова графична визия, можете да намерите тук.

/М.Е./

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00