Радио Витоша

webcam

Новини

Колумбийците са най-щастливите жители на планетата

Колумбийците са най-щастливите жители на планетата

Дата: 08.01.2016 Сред най-нещастните се нареждат французите и италианците
Image

Колумбийците са били най-щастливите жители на планетата през последната година, а по традиция в Топ 10 на най-щастливите държави влизат голям брой латиноамерикански страни, показва проучване на „Галъп интернешънъл“.

85% от колумбийците се самоопределят като щастливи. Това никак не е чудно - в страната има 18 почивни дни годишно заради национални празници, бързо растяща икономика и фестивали през цялата година.

След колумбийците се нареждат жителите на далечната островна държава Фиджи и Саудитска Арабия с по 82 на сто. В челната десетка влизат още Виетнам, Аржентина, Панама, Мексико, Еквадор, Китай и Исландия.

В противоположния край на класацията изненадващо се нареждат страни като Франция и Италия. България заема осмо място в черната класация. Най-нещастни са жителите на Ирак, Тунис и Гърция, а сред малкото нации, които са по-нерадостни от нас, се нареждат Афганистан, Палестина, Гана и Хонконг.

Най-голям оптимизъм за икономиката на страната си имат нигерийците и бангладешците. Най-черногледи пък са гърците и австрийците.

/М.Е./

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00