Радио Витоша

webcam

Новини

Код “студено”

Код “студено”

Дата: 24.01.2016 Идват по-топли дни
Image

Много студено остава и днес. Отново в 16 области е обявен оранжев код за опасно ниски температури, а в останалите 12 области - кодът е жълт.
 
По-високата степен на предупреждение е в сила за областите Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.
 
За останалите 12 области в страната в сила по-ниската степен за ниски температури. Това са Благоевград, Хасково, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.
 
През деня максималните температури ще са между -10° и -5° в Северна България, а в ЮжнаБългария - до 1 градус. В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава.
 
И в планините ще е слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър.
 
В понеделник следобед облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Температурите ще се повишат, максималните ще са между -5° и 0° в Северна България, а в Южна България- до 2-3°. Във вторник затоплянето ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. През следващите дни в планинските райони ще е предимно слънчево, там ще се затопли още.

/М.Е./

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00