Избираме на балотаж следващия президент на България 21 ноември, 2021

Днес се провежда вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент.

В балотажа в битката за „Дондуков” 2 се изправят кандидат-президентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева.
Те запазват същите номера в бюлетината от първия тур.

Вратите на изборните секции отворят точно в 07.00 ч. сутринта и ще затворят в 20.00 ч. Ако към този час все още има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен най-много с един час.

У нас ще се гласува в близо 13 000 секции. А сънародниците ни зад граница – в 751. За целта са осигурени близо 12 000 устройства.

За да става по-бързо гласуването, на някои места ще има по две машини, а за да може всички желаещи да упражнят правото си на вот, възможно е да бъдат открити и допълнителни подвижни секции.

От ЦИК вече обявиха, че сформираните подвижни секции за хората с увреждания в страната за изборите от миналата неделя ще работят със същите списъци и в днешния вот.

За подвижните Covid секции в списъците остават тези, които към днешна дата продължават да са под карантина или изолация. Те не подават ново заявление. Ще бъдат добавени хората, които са заявили гласуване с подвижна Covid секция след датата 14 ноември. Заявления се подават и днес.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини