Радио Витоша

webcam

Новини

Жълт код за силен дъжд в Сливен, Ямбол и Хасково

Жълт код за силен дъжд в Сливен, Ямбол и Хасково

Дата: 28.11.2015 Очаква се днес валежите на спират
Image

Жълт код за силни валежи е обявен в три области на Югоизточна България. Предупреждението за опасност е в сила за Сливен, Ямбол и Хасково. 

През нощта и до обяд в тези райони се очакват значителни валежи със сумарни количества от 15-20 литра на кв.м, на места и до 30-35 л/кв. м.

Жълтият код означава, че е вероятно да се случат малко на брой локални наводнения и е възможно да се наложи прекъсване на дейностите на открито. Метеоролозите предупреждават за затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Днес се очаква валежите в страната постепенно да спират - от запад на изток, и облачността да започне да се разкъсва. Максималните температури ще са от 3-4° в северозападните до 12-13° в югоизточните райони.

Над планините ще е облачно и мъгливо, с превалявания, предимно сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, с доумерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са от 12 до 15°, на морската вода - около 13-14°, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00