Радио Витоша

webcam

Новини

Жените са по-склонни на компромиси спрямо трудовите си права

Жените са по-склонни на компромиси спрямо трудовите си права

Дата: 08.03.2016 Хората трябва да подават сигнали за нередности при трудовите си отношения веднага и на мига, а не след като са напуснали работа
Image

Хората трябва да подават сигнали за нередности при трудовите си отношения веднага и на мига, а не след като са напуснали работа. Категоричен съм, че министерството и правителството ще защитават твърдо правата на българските работници в чужбина. Това каза в сутрешния блок на БНТ социалният министър Ивайло Калфин.
Ясно е, че има някакъв вид дискриминация спрямо младите жени, на които им предстои да раждат. Работодателите създават не толкова явни, но все пак някакви пречки на жените, които са родили. Ясно е, че те ще излизат повече в болнични. Целта на правителството е да покажем и да направим така, че родителите да са спокойни, когато са на работа и да знаят, че има достатъчно институции, които да се грижат за децата им.
Има разлика и при заплащането между мъжете и жените - около 13% разлика. Жените са по-склонни на компромиси спрямо трудовите си права. Те са склонни да приемат работа с по-ниско заплащане, за да може да си гледат децата и да излизат болнични, разкри министър Калфин. Разбирам всички майки и подкрепям техните искания. Правителството е наясно с приоритети си. Държавата не е чичко, който взима или дава пари, а разпределя нашите общи пари чрез бюджета, категоричен беше Калфин.

Коментари