Радио Витоша

webcam

Новини

Жени-лидери обсъждат с правителство и община развитието на жените в бизнеса у нас

Жени-лидери обсъждат с правителство и община развитието на жените в бизнеса у нас

Дата: 09.05.2016 Кръглата маса на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България” е инициирана от сп. Business Lady и Business Lady Club
Image

Утре, 10 май от 10.00 часа заместник-министрите Даниела Везиева и Зорница Русинова, заедно с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и жени-лидери в различни браншове ще дискутират методи за насърчаване на жените в бизнеса у нас. Кръглата маса на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България” е инициирана от сп. Business Lady и Business Lady Club и ще се проведе в София хотел Балкан (зала Роял 1). Събитието се провежда с официалното партньорство на Министерство на икономиката.

Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, която е патрон на кръглата маса, ще представи концепцията на Стратегията за насърчаване на женското предприемачество в България на Министерство на икономиката. Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика ще акцентира върху мерките за насърчаване на жените в бизнеса и създаване на равни права между половете на Министерство на труда и социалната политика.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на Синдиката на българските учители и носител на орден «Стара планила» Янка Такева ще бъдат официални гости на Кръглата маса и ще вземат отношение и активно участие в дискусията за насърчаването на жените в бизнеса у нас.

Сред участниците в Кръглата маса ще бъдат дами - представители на различни големи компании, които ще споделят успешни практики в сферата на предприемачеството, като Доротея Николова, член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК; Илияна Търнина, управител и вицепрезидент на Paysafe България; инж. Мария Кръстева, председател на Business Lady Club; Мая Атанасова, Директор "Човешки ресурси" на Девня Цимент и Вулкан Цимент; д-р Петя Стратиева, генерален мениджър Санофи Пастьор, България; Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България и други.

Вечерта ще завърши с петото издание на Годишните награди на сп. Business Lady, по време на които ще бъдат отличени постиженията на жените-лидери в България в различни отрасли, сред които Банков сектор, Инудстрия, Фармация, Човешки ресурси, Строителство и архитектура, Административно управление, Образование, Финанси, Медии и други. Официални гости на церемонията ще бъдат Даниела Везиева, Йорданка Фандъкова и Янка Такева.

Медийни партньори на Кръглата маса са радио Витоша, радио Фокус, ИА Фокус, ИА Cross.bg, b2bmedia.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG.

Коментари

Office Break
10:00 - 15:00