Радио Витоша

webcam

Новини

Инициативата "Книги за смет" се провежда за четвърта поредна година

Инициативата "Книги за смет" се провежда за четвърта поредна година

Дата: 16.04.2016 Освен в София до края на май тя ще се проведе за пръв път в Кюстендил, както и в градовете, които имат подобен опит - Бургас, Велико Търново и Плевен
Image

Инициативата "Книги за смет" се провежда за четвърта поредна година. Освен в София до края на май тя ще се проведе за пръв път в Кюстендил, както и в градовете, които имат подобен опит - Бургас, Велико Търново и Плевен. Тази година срещу килограм пластмасови отпадъци всеки може да вземе книга по желание.
Предлагат се няколко нови заглавия, отпечатани специално за целта. Организаторите, заедно със своите партньори, добавят към селекцията произведенията "Макс и Мориц", "Тайната градина" и "Война на световете".
Както и преди ще бъдат приемани само пластмасови бутилки от вода, бира, безалкохолни, растителни масла, туби и шишета от козметика, санитарни продукти и перилни препарати, кофички от кисело мляко, пластмасови чаши и тарелки.
Събраните пластмасови изделия ще бъдат подложени на вторично сортиране, след което ще бъдат рециклирани, за да влязат отново в бита. През 2015 година кампанията реализира събирането и преработването на над 14 тона пластмаса. В замяна бяха раздадени над 11 000 книги на участниците.

Коментари

Office Break
10:00 - 15:00