Радио Витоша

webcam

Новини

„Голямото семейство на 2016 година”

„Голямото семейство на 2016 година”

Дата: 09.05.2016 На 11 май, сряда, ще се състои заключителната част на инициативата „Голямото семейство на 2016 година” – тържествено връчване на наградата и бал на многодетните български семейства
Image

На 11 май, сряда, ще се състои заключителната част на инициативата „Голямото семейство на 2016 година” – тържествено връчване на наградата и бал на многодетните български семейства.
"Силно обезпокоени от наблюдаващото се, особено драстично в последно време, намаляване на българското население и най-вече от официално изнесената тревожна статистика за ниския брой на родените българчета през изминалата 2015 г., ние от фондация "Голямото семейство" организираме ежегодна национална кампания за популяризиране у нас на многодетния семеен модел „Голямото семейство”, казват организаторите на инициативата. Кампанията се провежда под егидата на българския президент.
"За огромно съжаление, семействата в България с повече от две деца са екзотична рядкост и нерядко будят съжаление, и дори недоумение, от страна на обществото. Причините за това са много, но ние смятаме, че въпреки трудностите, с които ежедневно живеем и се борим, децата остават нашето най-голямо богатство. Затова считаме, че тяхното раждане, отглеждане, образование и възпитание трябва да са приоритет на всички граждани, институции, организации и фирми в страната. Искрено се надяваме, че като покажем примера на семейства, отглеждащи достойно и с любов своите 3 и повече деца, ще направим съществена крачка в промяна на възгледите на българските родители и цялото общество по тази толкова болезнена и важна тема", допълват от фондацията.
Едно от семействата ще бъде наградено на официална церемония и ще бъде определено за заслужил носител на званието „Голямото семейство” на годината. За всички семейства, приели участие в инициативата, са предвидени предметни награди от организаторите и участващите спонсори.

Коментари