Радио Витоша

webcam

Новини

Голямото прибиране започва

Голямото прибиране започва

Дата: 25.09.2016 Натоварено ще е на изходите на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата
Image

Интензивно движение се очаква днес след четирите почивни дни около Деня на независимостта.

Най-натоварено ще е на изходите на София - по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма" и главен път Е-79 София-Кулата, информират от АПИ.

В последния почивен ден от дългата почивка между 14 и 20 часа, ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

За улеснение на трафика и повишаване на пътната безопасност на път I-1 (Е-79) през Владая ще се обособят две ленти в посока София, за времето от 10:00 ч. до 16:30 часа. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Временната организация ще е от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево". Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

На виадукт "Елешница" при 15-ти километър на АМ "Хемус" - в момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се прехвърля в платното за София. Днес от 10:00 ч. се обособяват две ленти за пътуващите към София и една лента за посока Варна до 10:00 ч. на 26 септември, понеделник.
Извършват се ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на АМ "Хемус". Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел "Витиня" от София за Ботевград е път I-1 от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Заради ремонтни дейности на виадуктите при км 41+160 и км 41+400, преди тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус" движението се осъществява двупосочно в платното за София. Днес от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември, понеделник, ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Варна.

При изхода на София се извършва ремонт на пътен надлез "Яна" над АМ "Хемус. От 18 ч. вчера до 10 ч. на 26 септември, понеделник, движението по АМ "Хемус" ще се извършва без затруднение по двете пътни платна. След 10 ч. на 26 септември, понеделник, ще бъде затворено за движение платното в посока Варна и трафикът ще се прехвърли двупосочно в платното за София.

Извършва се ремонт на пътни връзки и съоръжения при км 126+270 на пътен възел "Север" на АМ "Тракия" при пресичането с път II-64 Пловдив-Карлово и на моста над р. Пясъчник при км 127+047. Ограничено е движението по платното за Бургас от км 126 до км 127 на АМ "Тракия", като движението е пренасочено двупосочно в платното за София. 

Поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при км 15+940 и км 20+840 в платното за София на АМ "Тракия" движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. Днес от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември, понеделник, ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Бургас.

Ограничено е движението в платното за Бургас в участъка от км 134+196 до км 139+823 на АМ "Тракия", поради ремонт на моста над р. Стряма при км 136+950, като движението се извършва двупосочно в платното за София.

За улеснение на трафика днес се спира премахването на опасни скални късове на откосите на път I-1 София-Кулата при Кресненското дефиле.

Шофирайте внимателно, със съобразена скорост! Спазвайте въведените организации на движението!

/М.Е./

Коментари