Ребека Фъргюсън не гледа на „Дюн“ като на научнофантастичен филм 02 януари, 2022

Ребека Фъргюсън не гледа на „Дюн“ като на научнофантастичен филм. 38-годишната актриса играе Джесика в блокбъстъра и призна, че част от привлекателността му е, че неговите „свръхестествени“ елементи все още се отразяват на събитията в реалния свят.

Тя каза пред новия брой на списание Radio Times: „Не го видях като научнофантастичен филм... Мисля, че затова го обичам. Харесва ми, че “подправката” във филма и свръхестествените същества – пясъчните червеи, суперсилите – резонират с други неща, които можем да сравним с обществото днес. „Например, можете да сравните пясъчните червеи с някои политически партии и програми. Мисля, че това е, в което се влюбих. Това са драмата на героите, това е емоцията вътре. Има този обхват, този мащаб, този набор. Заложено е толкова много."

Ребека призна, че заснемането на пустинните епизоди е било трудно, защото имали само ограничен прозорец за снимане поради екстремната жега през деня.

Тя каза: „Можехме да снимаме само между 4 сутринта и 6 сутринта и между 19 и 20 часа в Абу Даби, защото в пустинята беше почти 50 градуса."

Тя добави: „Мисля, че всички сме имали това усещане колко малки и безсмислени сме в голямата схема. Вие сте в пустиня, която ще ви убие. Не можете да се борите с това, не можете да спечелите срещу това. Просто трябва да се приспособите към него." 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини