Радио Витоша

webcam

Новини

Фредерик Бегбеде открива CineLibri 2016

Фредерик Бегбеде открива CineLibri 2016

Дата: 05.10.2016 Събитието ще посрещне и Иржи Менцел, Арнон Грюнберг и Катрин Бернщайн
Image

Една от най-ярките фигури на френския артистичен свят - Фредерик Бегбеде, ще даде старт на второто издание на CineLibri. Това е кино-литературен фестивал, който започва днес в Зала 1 на НДК. Събитието ще посрещне и Иржи Менцел, Арнон Грюнберг и Катрин Бернщайн.
Френският писател, режисьор и литературен критик Фредерик Бегбеде пристига у нас в качеството си на специален гост, за да представи лично новия си филм – „Идеалът”, екранизация на романа „Помощ, простете”. В рамките на официалното откриване той ще бъде удостоен с първата почетна статуетка CineLibri.
Над 100 прожекции на 20 филма, в т.ч. 10 национални премиери и една световна, ще се състоят между 5 и 16 октомври в София, Пловдив, Варна, Враца, Видин, Търговище, Ловеч и Сливен.
Зрителите на CineLibri в столицата ще имат възможност да видят първи една от най-амбициозните кинопродукции на 2016-а година: „Геният” на Майкъл Грандейдж, адаптация на биографичната творба на Скот Бърг. Официалната българска премиера на филма ще се състои на 11 октомври в Зала 1 на НДК.

Коментари