Радио Витоша

webcam

Новини

Фирмите за снегопочистване са в готовност

Фирмите за снегопочистване са в готовност

Дата: 28.11.2016 Днес следобед снегопочистващата техника ще бъде в готовност на определените места, посочват от общината
Image

Във връзка с прогнозата за снеговалеж кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди фирмите, ангажирани с почистването на София, да разположат специализирана техника за зимно почистване на определените 68 места в града. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Фандъкова е провела днес работна среща с екипа на постоянно действащата комисия през зимния сезон, в която участва и началникът на КАТ - "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев.

Днес следобед снегопочистващата техника ще бъде в готовност на определените места, посочват от общината. Приоритетно при валежи от сняг работата започва от улици и булеварди, по които се движи масов градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове. След това при необходимост се преминава по вътрешноквартални улици.

От страна на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ е потвърдена готовност и е осигурена нужната техника за почистването на Северната скоростна тангента, прохода за Владая и западната дъга на околовръстния път.

Комисар Тенчо Тенев е информирал кмета Фандъкова, че ще бъдат разположени допълнителни екипи на КАТ за регулиране на движението.

От общината призовават гражданите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия.

Създадена е организация в Центровете за временно настаняване да бъдат приемани хора, останали без дом. От 1 декември ще отворят врати и два кризисни центъра за настаняване.

Коментари

Office Break
10:00 - 15:00