Радио Витоша

webcam

Новини

"Facebook" на война срещу фалшивите новини

"Facebook" на война срещу фалшивите новини

Дата: 21.11.2016 Причината е публикуването на невярна информация по време на американските президентски избори по-рано този месец
Image

Социалната мрежа "Фейсбук" подготвя план за действие срещу разпространението на фалшиви новини в страниците на потребителите. Това обяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг. Причината е публикуването на невярна информация по време на американските президентски избори по-рано този месец.

По-сигурна система за засичане на фалшива информация, улеснена функция за подаване на оплаквания и назначаване на организации, които да извършват проверка на фактите. Това обещава Марк Зукърбърг в обръщение към потребителите, публикувано във "Фейсбук". Един от най-известните примери, които породиха конфликта е фалшив туит от Папа Франциск в подкрепа на кандидат президента. Зукърбърг уверява потребителите, че "Фейсбук" усилено работи по въпроса от дълго време насам.

Компанията е сериозна в позицията си срещу разпространението на невярна информация. Той, обаче, предупреди, че проблемът е изключително сложен, "не само технологично, но и философски."

Коментари