Радио Витоша

webcam

Новини

Електронно свидетелство за съдимост - с дебитна карта от сайта на МП

Електронно свидетелство за съдимост - с дебитна карта от сайта на МП

Дата: 08.12.2015 Това е първата услуга в българската администрация, за която се въвежда подобна възможност за плащане, при това, без гражданите да дължат никаква такса за превод
Image

Услугата по издаване на електронно свидетелство за съдимост вече може да се заплаща директно от сайта на Министерството на правосъдието чрез дебитна или кредитна карта на заявителя. Това е първата услуга в българската администрация, за която се въвежда подобна възможност за плащане, при това, без гражданите да дължат никаква такса за превод. Новата опция бе въведена през миналата седмица, когато министерството разшири функционалността на системата за издаване на електронно свидетелство.

Заплащането се извършва в реално време, услугата веднага се заверява като платена и се стартира процесът по нейното предоставяне.

Средно на година се заявяват над 700 000 свидетелства. Заплащането на свидетелството е едно от съществените действия, от което зависи времето, за което ще се предостави услугата, допълнителните такси за превод и времето, което ще бъде необходимо на гражданина.

Коментари