Радио Витоша

webcam

Новини

ДСБ се оттегля управлението, но Москов остава министър

ДСБ се оттегля управлението, но Москов остава министър

Дата: 13.12.2015 След 5-часово заседание Радан Кънев съобщи пред журналисти решението
Image

Ръководствотот на ДСБ реши, че партията излиза в опозиция и ще последва своя лидер Радан Кънев. Здравният министър Петър Москов обаче остава на поста си. Москов подава оставка като зам.-председател на формацията, но остава нейн член.

След 5-часово заседание Радан Кънев съобщи пред журналисти решението: "ДСБ подкрепя решението на лидера на партията за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-ото нардно събрание поради отказа на партия ГЕРБ от договоредния вариант на конституционни реформи и бламирането на Христо Иванов като правосъден министър.

"Благодаря на ДСБ за обявената подкрепа. Правя така и вярвам, че правя така, че лишавам от всякакво възможно алиби всеки един от тези, които от първия ден на влизането в управлението искаха унищожаването на мнозинството, унищожаването на управлението, спирането на възможността за провеждането на реформи там, където са възможни", посочи Петър Москов, като поясни, че ще продължи да бъде член на ДСБ.

Коментари