Радио Витоша

webcam

Новини

Джоан Роулинг обяви края на Хари Потър

Джоан Роулинг обяви края на Хари Потър

Дата: 01.08.2016 Авторката на романите за магьосника окончателно спира да пише за него
Image

Джоан Роулинг потвърди, че повече няма да пише книги за Хари Потър. Авторката, която стана мултимилиардер след публикуването на поредицата, призна, че книгата по пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете" е последната история, която тя пише за магьосника.

Книгата беше издадена на английски език в неделя - 19 години след публикуването на първата история „Хари Потър и философският камък". 

В изказване в „Лондон палас тиътър", където започва подготовката за поставянето на пиесата, Роулинг посочи, че Хари „отива на голямо приключение в тези две пиеси и след това, мисля, че приключвам... Край с Хари".

Премиерата на пиесата в две части „Хари Потър и прокълнатото дете" ще се състои тази събота в Лондон. След това тя ще има дебют и на Бродуей. 

Историята разказва за вече порасналия Хари Потър, който работи в Министерството на магията, неговата съпруга Джийни Уизли и техният син Албус.

Действието се развива точно 19 години след това в последната досега книга за магьосника - „Хари Потър и даровете на смъртта".

Коментари