Радио Витоша

webcam

Новини

Джаки Чан ще получи почетен "Оскар"

Джаки Чан ще получи почетен "Оскар"

Дата: 03.09.2016 Актьорът никога не е бил номиниран за наградата на Академията и въпреки това е сред легендите в киното
Image

Екшън актьорът и майстор на бойните изкуства Джаки Чан е сред избраните да получат почетна награда "Оскар", съобщиха от американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Освен родения в Хонконг Чан, с почетни отличия за изключителни постижения и цялостен принос към киното ще бъдат удостоени документалистът Фредерик Уайзман, филмовата монтажистка Ан Коутс и кастинг режисьорът Лин Столмастър.

Президентът на Академията Шерил Бун Айзъкс определи избраниците като "истински пионери и легенди в занаята"

Любимецът на публиката Джаки Чан е участвал в над 100 продукции и освен с бойните си умения, е известен и с комедийния си талант. Чан никога не е бил номиниран за "Оскар", тъй като филмите му не са от типа, привличащ вниманието на киноакадемията. Наскоро обаче 62-годишният Джаки Чан зае второто място след Дуейн "Скалата" Джонсън в годишната класация на списание "Forbes" за най-високоплатени актьори в света.

Ан Коутс е печелила най-престижното отличие в света на киното за монтажа на лентата "Лорънс Арабски". Британската монтажистка е работила с известни режисьори като Сидни Лъмет и Ричард Атънбъро.

Лин Столмастър е в бизнеса от 50-те години на миналия век и е бил кастинг режисьор на продукции като "Абсолвентът", "Цигулар на покрива", "Харолд и Мод" и "Тутси".

Фредерик Уайзман режисира документални продукции от 1967 г. 

Носителите на почетните статуетки ще бъдат наградени на церемонията за Наградите на губернатора, която ще се състои на 12 ноември в Лос Анджелис.

Коментари

Office Break
10:00 - 15:00