Радио Витоша

webcam

Новини

Ден за размисъл преди президентските избори и референдума

Ден за размисъл преди президентските избори и референдума

Дата: 05.11.2016 Агитацията под каквато и да е форма е забранена
Image

Днес е ден за размисъл преди изборите за президент, референдума и частичните местни избори. 
 
Забранена е агитацията под всякаква форма до края на изборния ден - 20 часа на 6 ноември. Не се позволява публикуването и съобщаването на резултатите от социологически проучвания, свързани с изборите. При нарушение е предвидено търсенето на административно-наказателна отговорност. Цялата преписка се изпраща до областния управител, за да може да бъде определена санкцията. 
 
Всяка община има право да наложи забрана за продажбата на алкохол, за се осигурят условия за нормално и спокойно протичане на изборния ден. От Столичната община е издаддена забрана за продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и прилежащите им територии, което означава, че като цяло забрана няма освен за изборните секции и в близост до тях. Продажбата и употребата на алкохол е разрешена за сватби, кръщенета и тъжни обреди. 
 
От тази година вотът е задължителен и ако хората не упражнят правото си на глас при два последователни избора от един и същи вид, то те ще бъдат заличени от списъците. За да избегнат това, могат да представят т. нар. извинителна бележка. За целта в съответната община хората могат да представят медицински бележки, заповеди за командировка и всякакви други документи, които доказват невъзможност за гласуване. 

Коментари

Office Break
10:00 - 15:00