Радио Витоша

webcam

Новини

Ден за размисъл

Ден за размисъл

Дата: 24.10.2015 Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община
Image

24 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на местните избори и националния референдум утре. 

В Деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали. Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии. 

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община. Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл.

Общо 6 363 761 души имат право на глас на местните избори. 534 144 е броят на заличените лица в списъците за местен вот. Избирателните списъци за националния референдум съдържат 6 885 893 гласоподаватели.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00