Радио Витоша

webcam

Новини

Честваме Световния ден на снега

Честваме Световния ден на снега

Дата: 16.01.2016 Условията за туризъм е планините са добри
Image

Условията за туризъм е планините са добри. Има лека мъгла и вятър. Във високите части духа умерен до бурен вятър. Навсякъде вали сняг. Планинските спасители препоръчват на туристите да не навлизат в подветрените улеи и стръмни склонове поради навяванията, които могат да предизвикат падане на снежни дъски. Съоръженията работят, в повечето курорти пистите са отворени частично. На Витоша работи единствено кабинковият лифт.

Днес е Световният ден на снега.

World Snow Day е специална инициативна кампания на Световната ски федерация, която си е поставила за цел да въвлече децата от най-ранна възраст в зимните спортове. Инициативата страртира през 2009 г., като набира все по-голяма популярност и тази година в снежните празници ще участват 484 зимни курорта от всички континенти.

В Банско също организират голям празник по случай Световния ден на снега. На пистите в местността „Бъндеришка поляна“ ще има редица прояви, които са част от световната инициатива за популяризирането на зимните спортове сред децата. В програмата за деня е предвидено концерт на рокгрупа "Легендите", ще пеят и рапърите от "Ъпсурт", за най-малките ще има много танци, игри, изненади и подаръци.

Специално за Деня на снега всички деца до 12 години ще могат да ползват съоръженията в ски центъра на символичната цена от 1 лев, а билетът за кабинковата въжена линия, която свързва Банско и Бъндеришка поляна /без останалите съоръжения/, ще струва на всички останали 10 лева.

Коментари